Glütensiz çikolatalı cevizli kurabiye tarifi, nasıl yapılır?

Glütensiz çikolatalı cevizli kurabiye, içerisinde un bulunmayan ve yapımı oldukça basit olan bir tariftir. Kakao tozunun ve bitter çikolatanın birlikte oluşturduğu yoğun çikolata tadı ve ceviz parçalarının verdiği kavruklukla enfes bir tada sahiptir.

Glütensiz çikolatalı cevizli kurabiye içerisinde un bulundurmadığı için başta glüten hassasiyeti olan ve sağlıklı beslenmeyi hedef alan kişilerin de rahatlıkla tüketebileceği bir tariftir. Çatlak bir kabuk ve yoğun çikolata tadıyla hem görsel olarak hem de lezzet olarak oldukça doyurucudur.

Haber7.com olarak, severek tüketeceğiniz ve aynı zamanda sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi olarak devamlı yapacağınız glütensiz çikolatalı cevizli kurabiye tarifini sizler için araştırdık.

İşte adım adım glütensiz çikolatalı cevizli kurabiye tarifi…

GLÜTENSİZ ÇİKOLATALI CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

Glütensiz Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler;

  • 336 gram pudra şekeri
  • 90 gram kakao
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 adet büyük boy yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 125 gram ceviz, irice doğranmış
  • 85 gram bitter çikolata, irice doğranmış

Glütensiz Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

Glütensiz çikolatalı cevizli kurabiye yapmak için öncelikle fırını 175 dereceye ayarlayın. Ardından 2 fırın tepsisine pişirme kâğıdı yerleştirin ve kenara alın.

Adım 2

Orta boyutta bir karıştırma kabının içerisine pudra şekeri, kakao ve tuzu ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ayrı bir kabın içerisine yumurtaları ve vanilyayı ekleyip birlikte mikser yardımıyla çırpın ve daha sonra pudra şekeri ile oluşturduğunuz karışımla birleştirin.

Adım 3

Tüm malzemeler iç içe geçene kadar çırpmaya devam edin. Ardından ceviz ve çikolata parçalarını ilave edip bir iki tur daha karıştırın. Hazırlamış olduğunuz hamurdan kaşık yardımıyla alın ve kurabiye şekli verin. 6 cm aralıklar ile tepsiye dizin.

Adım 4

Tüm hamura aynı işlemi uygulayın ve hazırladığınız kurabiyeleri fırına verin. Glütensiz çikolatalı cevizli kurabiyeler şişip, üstleri çatlamaya başlayana kadar yaklaşık 12-14 dakika arasında pişirin. Pişen glütensiz çikolatalı cevizli kurabiyeleri fırından çıkarın ve 5 dakika soğuması için bekletin.

Soğuduktan sonra servis tabağına alarak, tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x